Skip to main content

Moeten langdurig zieke kinderen ook onderwijs kunnen volgen? Wij denken van wel! Om dit onderwerp beter toe te lichten, organiseren wij samen met IFMSA een activiteit in het teken van ‘Ziek Zijn in de Klas’. Het middagprogramma (14:15 uur) zal bestaan uit een rondleiding in de educatieve voorzieningen van het Amalia Kinderziekenhuis en daar gaan we in gesprek met allerlei professionals die met dit onderwerp te maken hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om het Anatomisch Museum te bezoeken.
Hierna is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten (17:00 uur) en vervolgens zal het avondprogramma (18:00 uur) plaatsvinden. Een huisarts zal iets komen vertellen over zieke kinderen. Ook zal een ervaringsverhaal van een cliënt verteld worden. Er verschillende hulpmiddelen gepresenteerd worden die het mogelijk maken voor deze kinderen om onderwijs te volgen.

Lijkt dit je interessant? Meld je dan aan! Het is mogelijk om voor zowel de middag als de avond aan te melden, maar je kan je ook voor één dagdeel aanmelden: alléén de excursie of alléén de lezing. Het eten is ook optioneel.

De inschrijving opent vanavond om 19:00 uur via deze link en de activiteit is gratis voor leden en € 1,00 voor niet-leden.

Een leuk feitje: Dit is een idee uit de ideeënbus van Postelein! Bedankt voor het ontzettend leuke idee!