We zijn weer bezig met de zoektocht naar opvolgers! Lijkt het je leuk om je een jaar lang in te zetten voor de vereniging en veel te leren buiten het studeren om? Lees dan snel verder!

Iedereen die lid is bij Postelein kan ervoor kiezen om te solliciteren voor een bestuursfunctie. Een bestuursjaar is erg leerzaam en het staat goed op je cv, maar het is vooral heel erg leuk om te doen! Je leert om samen te werken met je bestuur, commissieleden en externen en je leert ook veel mensen kennen, dus bouw je een divers netwerk op tijdens het jaar. Je zal zelf ook veel vaardigheden leren die tijdens de opleiding niet aan bod komen en je bent aanwezig bij allerlei leuke activiteiten, waardoor het zeker een jaar is om niet te vergeten! Nog steeds niet enthousiast? Bekijk dan deze video van onze grote vriend uit Amerika!

Laatst heeft een informatieavond plaatsgevonden over een bestuursjaar en de PowerPoint daarvan is hier te vinden. In deze brief vind je alle informatie over de verschillende functies. Sinds afgelopen week zullen verschillende columns worden geplaatst die je een dag uit het leven van een bestuurslid laten zien. Tot slot is er ook de mogelijkheid om een dagje mee te lopen, zodat je bijvoorbeeld kunt ervaren hoe een kamerdienst is, hoe afspraken met externen verlopen of hoe de commissievergaderingen eruit zien. Om een meeloopdag te plannen kan je elk bestuurslid persoonlijk benaderen, of een mailtje sturen naar Postelein.

Als je wil solliciteren, moet je een sollicitatiebrief schrijven. Het inleveren van je sollicitatiebrief en cv kan tot en met vrijdag 13 april. In je sollicitatiebrief is het belangrijk te noemen op welke functies je wil solliciteren, dus de functies van je eerste en tweede keuze. Natuurlijk zijn we ook benieuwd waarom jij geschikt bent voor een bestuursjaar bij Postelein, wat je sterke punten zijn, maar ook wat je leerpunten voor een bestuursjaar zullen zijn. We zullen de brieven en cv’s samen met de sollicitatiecommissie beoordelen. Daarna zullen sollicitatiegesprekken plaatsvinden, waarbij de twee bestuursleden van de functies waarop gesolliciteerd wordt aanwezig zullen zijn, net als een lid van de Raad van Advies en een extern persoon. De sollicitatiecommissie helpt ons met de sollicitatieprocedure door een advies uit te brengen over een nieuw bestuur.
We willen je heel veel succes wensen met het verdiepen in een bestuursjaar bij Postelein en we staan altijd klaar om je te helpen met het maken van een keuze!

 

De colums op een rijtje:

Voorzitter – Lieke Streppel
Secretaris – Demi Hendriks
Penningmeester – Willemijn Derksen
Commissaris PR – Veerle van den Berg
Commissaris Onderwijs – Mei Ying Kho
Commissaris Activiteiten – Ivet van Weze