Een dag uit het leven van…. de secretaris

Mijn dag begint redelijk vroeg, maar wel erg goed. Normaal ben ik niet zo’n ochtendmens, maar ik had geslapen in een schoon bed en zeg nou zelf; dat is een van de fijnste momenten in het leven. De avond ervoor ben ik met mijn commissie naar La Cubanita geweest om onze buik flink rond te eten en misschien dat dit de reden is dat ik niet zo’n zin heb in ontbijt.. Toch maar even wat yoghurt naar binnen werken en ondertussen de mailtjes bekijken die zijn binnengekomen bij Postelein. Ik versleep de mailtjes naar de juiste postvakjes; een mail over de introductie naar Veerle, een factuur van het gala naar Willemijn en een vraag over een vacature naar mezelf. Ik heb nog even geen tijd deze te beantwoorden, want ik moet snel de fiets op, aangezien er een drukke dag op me staat te wachten.
Allereerst heb ik een vergadering met de mediacommissie. We evalueren kort de posters van de afgelopen periode, verdelen nieuwe taken en bespreken onze eigen activiteit die over twee weken plaatsvindt. Als secretaris kun je tijdens deze vergaderingen lekker mee brainstormen en speel je de informatie vanuit het bestuur door.
Aaneensluitend vindt onze Maandelijkse Activiteit plaats, met dit keer heerlijke wraps die de leden gratis mogen pakken. Ik ben groot fan van deze activiteiten! Hét moment om gezellig met je leden te kletsen en ondertussen gratis te eten. Tussendoor gooi ik een nieuw evenement in promotie, de lezing van de RAGweek over zelfmoordpreventie. Via Facebook maak ik een evenement aan, plaats ik de poster en banner die gemaakt zijn door de mediacommissie en nodig ik leden uit. Op Blackboard en de website plaats ik ook een berichtje met het evenement.
Na de Maandelijkse Activiteit heb ik met Mei Ying afgesproken om nog de laatste dingetjes te regelen voor ons bestuursweekend. Dit weekend hebben we samen georganiseerd en het leuke is dat de rest nog niet weet waar we naar toe gaan en wat we gaan doen. De reis begint echter vrijdags al, waardoor we helaas de kamer moeten sluiten. Ook hiervoor doe ik een Facebookpost, zodat alle leden hiervan op de hoogte zijn.
Ik besluit om voor de SOFv alv van ‘s avonds, alvast een stukje van de notulen van de bestuursvergadering uit te werken. Dit lukt voor een deel, want ineens word ik weer herinnerd aan m’n nieuwe netflix verslaving: ‘La casa de papel’. Na twee afleveringen is het alweer tijd voor de SOFv alv, waar allerlei belangrijke punten worden besproken. Persoonlijk vind ik het puntje ‘Privacy’ het belangrijkste, omdat ik daar de komende tijd mee aan de slag ga. Na de SOFv alv, ga ik gauw door naar Café de Fuik voor het inleveren van de mentorenbrief voor de introductie. Met de leden die aanwezig zijn, drinken we een aantal biertjes, gaan we los op het Posteleinlied en hebben we nog een leuke avond! (En heel misschien hebben we een paar keer aan het rad gedraaid)…
~Demi