Skip to main content
Contact

FAQ

Wat is studievereniging Postelein?

Postelein is de studievereniging van de studies Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen en de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO). Bij je studievereniging kun je terecht met vragen over van alles en nog wat. Daarnaast heeft de studievereniging allerlei diensten en activiteiten te bieden. Zo kun je boeken bestellen met korting of een samenvatting kopen. Tevens worden studiegerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals excursies naar instellingen, lezingen over interessante onderwerpen en een studiereis. Verder worden er ook niet-studiegerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals sportieve activiteiten, eetacties en feesten.

Waar is de Posteleinkamer?

De Posteleinkamer is te vinden in het Maria Montessorigebouw, Thomas van Aquinostraat 4 in kamer 00.026. Als je het gebouw binnenloopt, ga je nadat je langs de portier gelopen bent naar rechts. Hier kun je de ingang van de Common Ground (gemeenschappelijke ruimte van de studieverenigingen) vinden. Wanneer je hier naar binnen gaat, loop je door het pad langs de ramen naar de achterste kamer. Dit is de Posteleinkamer. Wanneer je vanaf de fietsenstalling komt, is de Posteleinkamer de eerste kamer links.

Waarvoor kan ik op de Posteleinkamer terecht?

Op de Posteleinkamer kun je met al je vragen over de universiteit, de studie en de studievereniging terecht. Je kunt ook samenvattingen kopen en je inschrijven voor activiteiten. Daarnaast ben je altijd welkom om binnen te lopen voor een gezellig praatje, een kopje thee of koffie of een glaasje limonade te drinken en/of koekjes te eten.

 Wanneer kan ik terecht op de Posteleinkamer?

De Posteleinkamer is van maandag tot en met donderdag open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op vrijdag is de kamer geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens tentamenweken, feestdagen en vakanties is de Posteleinkamer gewijzigd geopend of gesloten. Dit wordt tijdig aangegeven op de pagina Openingstijden en via Instagram, Facebook, de Postelein WhatsAppgroepen en de website.

Hoe kan ik contact opnemen met studievereniging Postelein?

Je kunt contact opnemen met studievereniging Postelein door te mailen naar postelein@pwo.ru.nl. Het is ook mogelijk om via de website, onder het kopje ‘contact’, een contactformulier in te vullen (vergeet hierbij dan niet je volledige naam te vermelden). Daarnaast is het mogelijk om te bellen naar de Posteleinkamer. Het telefoonnummer is 024-3615815. Dit kan wanneer de kamer geopend is. Verder kun je ook altijd even binnenlopen.

Lidmaatschap

Hoe word ik lid?

  • Je gaat naar postelein.nl/registreren/
  • Je vult je gegevens in op de eerste pagina voor het aanmaken van een website account.
  • Je vult je gegevens in op het online inschrijfformulier.
  • Je vult je gegevens in op het fysieke inschrijfformulier, die je hier kunt downloaden.
  • Je levert het fysieke inschrijfformulier in op de Posteleinkamer.
  • Je website account wordt hierna zo snel mogelijk geactiveerd en dan ben je officieel lid van studievereniging Postelein! Als bewijs van je lidmaatschap wordt er een Posteleinsticker op je collegekaart geplakt en krijg je een PosteleinPas. Deze kun je op komen halen wanneer de Posteleinkamer geopend is.

Hoe schrijf ik me uit als lid? (vóór 1 oktober)

Je kunt je uitschrijven als lid van studievereniging Postelein door een mail te sturen naar postelein@pwo.ru.nl. In deze mail hoef je alleen te vermelden dat je graag uitgeschreven wil worden en we hebben je volledige naam nodig. LET OP: om je af te melden voor een volgend collegejaar dien je vóór 1 oktober een mail te hebben verstuurd.

Alléén vierjarige leden worden automatisch uitgeschreven. Wanneer je je als éénjarig lid inschrijft, wordt je lidmaatschap automatisch verlengd. Je moet dus zelf aangeven dat je uitgeschreven wil worden als lid.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

Het lidmaatschap van studievereniging Postelein kost € 12,50 per jaar. Dit lidmaatschap wordt dan stilzwijgend verlengd. Je dient er dus zelf aan te denken om je uit te schrijven. Het is ook mogelijk in één keer voor vier jaar lid te worden. Dit kost € 45,-. Na vier jaar zul je dan automatisch worden uitgeschreven. Het geld zal automatisch van je rekening worden afgeschreven.

Wat houdt actief lid zijn in?

Als actief lid ben je actief binnen de vereniging. Je neemt dan deel in één van de vele commissies die studievereniging Postelein kent. Je zit samen met andere studenten van je opleiding in de commissies en organiseert leuke activiteiten. Informatie over de verschillende commissies kun je vinden via https://postelein.nl/vereniging/commissies/.

Hoe word ik actief lid?

Aan het begin van het collegejaar zal het bestuur op zoek gaan naar mensen die zich voor commissies willen inzetten. Er zal aan het begin van het collegejaar een voorlichting gegeven worden over de inhoud van de commissies. De tijd en locatie van deze voorlichting is tegen die tijd te vinden bij activiteiten op de website van studievereniging Postelein. Na de voorlichting is er nog een aantal weken de tijd om je in te schrijven voor de commissie die jou leuk lijkt. Gedurende het jaar kan het zijn dat er nog naar commissieleden gezocht wordt. Hiervoor kun je de bestuursleden altijd raadplegen. Verder is het ook mogelijk om aan het begin vrijblijvend een vergadering bij te wonen.

Hoe bestel ik mijn boeken?

Je kunt je boeken bestellen door je allereerst in te loggen op de Posteleinwebsite. Je klikt dan op ‘Boeken bestellen’ onder het kopje ‘Onderwijs‘. Er verschijnt dan een scherm met een link naar de webshop. Je klikt op deze link en er verschijnt een nieuw scherm. In dit scherm klik je op de boekenlijst die jij nodig hebt. Het is de bedoeling dat je dan de stappen volgt die het scherm aangeeft. Vergeet niet de voorwaarden goed door te lezen, voordat je je boeken bestelt.

Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?

Je kunt je persoonlijke gegevens wijzigen door een wijzigingsformulier in te vullen. Deze kun je halverwege de pagina Lidmaatschap vinden.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Als je je wachtwoord bent vergeten kun je een mail sturen naar postelein@pwo.ru.nl. Daarin kun je uitleggen dat je je wachtwoord bent vergeten. Er zal dan een nieuw wachtwoord naar je teruggemaild worden.

Hoe koop ik een samenvatting?

Een samenvatting is alleen te koop op de Posteleinkamer. Bovendien kunnen alleen leden een samenvatting kopen. Samenvattingen zijn te koop gedurende de openingstijden van de Posteleinkamer. Vanwege de drukte is het helaas niet mogelijk een samenvatting te kopen tijdens het ophalen van boeken en tijdens maandelijkse activiteiten.

Hoe meld ik me aan voor een activiteit?

Het aanmelden voor activiteiten verloopt via de website of op de Posteleinkamer. Gezien het coronavirus is de Posteleinkamer op dit moment niet geopend, dus alle inschrijvingen verlopen via de website. De link voor het aanmelden zal gedeeld worden bij de promotie. Het kan ook voorkomen dat je je niet in hoeft te schrijven. Dit zal dan ook per activiteit aangegeven worden middels de sociale mediakanalen van Postelein, de Postelein WhatsAppgroepen, de website en de nieuwsbrief.