Skip to main content
Vereniging

Algemeen

Postelein is de studievereniging van Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen (PWO), Pedagogische Wetenschappen Primair Onderwijs (PWPO) en de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) en is een vereniging voor en door studenten. Postelein heeft ongeveer 1400 leden, waarvan er zo’n 110 actief lid zijn. De actieve leden zijn onderverdeeld in 21 commissies. Binnen de commissies worden studie- en niet studiegerelateerde activiteiten georganiseerd. De vereniging wordt aangestuurd door het bestuur, waarin vijf of zes studenten zitten die zich een collegejaar lang inzetten als bestuurslid.

Bekijk meer informatie over onze studievereniging op de website van de studiegids: https://studiegids.nl/studieverenigingen/studievereniging-postelein/

Geschiedenis

In februari 1995 namen tien studenten van Pedagogiek en Onderwijskunde het initiatief voor de oprichting van een studievereniging. De behoefte was groot, waardoor in enkele weken veertig actieve leden werden ingedeeld in vijf commissies. Tijdens de oprichtingsborrel in juni werden 86 studenten lid van Postelein. Pas na de introductie in augustus 1995 werd duidelijk dat Postelein niet tot de kleinere studieverenigingen zou gaan behoren, aangezien 195 nieuwe leden zich inschreven. Door de jaren heen is Postelein uitgegroeid tot een vereniging met zo’n 1300 leden, waarmee het tot één van de grotere studieverenigingen in Nijmegen behoort. Sinds collegejaar 2010-2011 is Postelein niet meer alleen de studievereniging van studenten Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde, maar ook voor studenten van de ALPO (Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs). Sinds collegejaar 2017-2018 zijn ook de studenten van PWPO (Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs) hier bijgekomen.

Postelein

Sinds de oprichting op 21 juni 1995 draagt de studievereniging de naam Postelein. Postelein, ook bekend onder de naam ‘Portuleca Oleracea’, is een bladgroentegewas dat veel warmte vraagt. Het groeit zeer snel en kan in enkele weken geoogst worden. Voor haar ontwikkeling is veel water nodig. Het gewas leent zich uitstekend voor het opvullen van leemten in teeltopvolging. Kortom, Postelein groeit tussen je studie door!