Vereniging

Bestuurwerving

Het lijkt allemaal nog zo ver weg, maar het huidige bestuur van Postelein gaat al vroeg beginnen met de zoektocht naar opvolgers! Lijkt het je leuk om je een jaar lang in te zetten voor de vereniging en veel te leren buiten het studeren om? Lees dan snel verder, want op deze pagina is allerlei informatie te vinden over een bestuursjaar bij Postelein!

Iedereen die lid is bij Postelein kan ervoor kiezen om te solliciteren voor een bestuursfunctie. Een bestuursjaar is erg leerzaam en het staat goed op je cv, maar het is vooral heel erg leuk om te doen! Je leert om samen te werken met je bestuur, commissieleden en externen en je leert ook veel mensen kennen, dus bouw je een divers netwerk op tijdens het jaar. Je zal zelf ook veel vaardigheden leren die tijdens de opleiding niet aan bod komen en je bent aanwezig bij allerlei leuke activiteiten, waardoor het zeker een jaar is om niet te vergeten!

Door het jaar heen zullen er verschillende bijeenkomsten en/of activiteiten plaatsvinden waar algemene informatie over een bestuursjaar wordt verteld en waar de mogelijkheid is om vragen te stellen aan de huidige bestuursleden over een bestuursjaar en de verschillende functies.

Om alvast wat meer informatie over een bestuursjaar te horen, kun je het bestuurswervingsfilmpje bekijken. Verder volgen op Instagram in de komende weken vlogs van de bestuursleden waarin zij een dag uit hun leven laten zien.  Tevens krijg je de mogelijkheid om een dagje mee te lopen, zodat je bijvoorbeeld kunt ervaren hoe een kamerdienst is, hoe afspraken met externen verlopen of hoe de commissievergaderingen eruit zien. Om een meeloopdag te plannen kan je elk bestuurslid persoonlijk benaderen, of een mailtje sturen naar postelein@pwo.ru.nl.

Als je wilt solliciteren, moet je een sollicitatiebrief schrijven. Het inleveren van je sollicitatiebrief en cv kan tot en met 17 april 14.00 uur. Houdt Postelein daarom goed in de gaten. In je sollicitatiebrief is het belangrijk te noemen op welke functies je wil solliciteren, dus de functies van je eerste en tweede keuze. Natuurlijk zijn we ook benieuwd waarom jij geschikt bent voor een bestuursjaar bij Postelein, wat je sterke punten zijn, maar ook wat je leerpunten voor een bestuursjaar zullen zijn. We zullen de brieven en cv’s samen met de sollicitatiecommissie beoordelen. Daarna zullen sollicitatiegesprekken plaatsvinden, waarbij de twee bestuursleden van de functies waarop gesolliciteerd wordt aanwezig zullen zijn, net als een lid van de Raad van Advies en een extern persoon. De sollicitatiecommissie helpt ons met de sollicitatieprocedure door een advies uit te brengen over het volgende bestuur van Postelein.

We willen je heel veel succes wensen met het verdiepen in een bestuursjaar bij Postelein en we staan altijd klaar om je te helpen met het maken van een keuze! Spreek ons vooral eens aan op de Posteleinkamer of stuur een mailtje naar postelein@pwo.ru.nl! Houd onze Facebook-pagina in de gaten om meer informatie (zoals de columns) te verkrijgen!

Liefs,

Het 25e bestuur der studievereniging Postelein

Fenna, Aniek, Olaf, Lien en Kevin