Vereniging

Bestuurwerving

De vacature voor het 27e bestuur is heropend! Had je nog twijfels, baalde je stiekem dat je toch niet gesolliciteerd had of weet je nu pas hoe jouw volgende jaar eruit gaat zien? Dan is dit je kans! Solliciteren kan tot en met 7 mei 23.59 uur! Lees deze pagina goed door voor meer informatie omtrent de sollicitatieprocedure.

Lijkt het je leuk om je een jaar lang in te zetten voor de vereniging en veel te leren buiten het studeren om? Houd dan deze pagina in de gaten! Hieronder staat meer informatie beschreven over een bestuursjaar bij Postelein en de sollicitatieprocedure.

Iedereen die lid is bij Postelein kan ervoor kiezen om te solliciteren voor een bestuursfunctie. Een bestuursjaar is erg leerzaam en het staat goed op je cv, maar het is vooral heel erg leuk om te doen! Je leert om samen te werken met je bestuur, commissieleden en externen en je leert ook veel mensen kennen, dus bouw je een divers netwerk op tijdens het jaar. Je zal zelf ook veel vaardigheden leren die tijdens de opleiding niet aan bod komen en je bent aanwezig bij allerlei leuke activiteiten, waardoor het zeker een jaar is om niet te vergeten!

Hieronder staat beschreven wat je kan doen om meer informatie te winnen over een bestuursjaar:

  • Op woensdag 17 maart is het bestuurswervingsfilmpje voor de zoektocht naar het 27e bestuur geplaatst op de sociale mediakanalen van Postelein
  • Van 18 maart – 7 mei kun je een dagje meelopen met één van de huidige bestuursleden! Er zal gekeken worden naar een zo corona-proof mogelijke manier om een kijkje achter de schermen te krijgen en om te ervaren hoe het voelt om een bestuurslid te zijn van Postelein! Om een dagje mee te lopen, kun je contact opnemen met één van de bestuursleden of een mailtje sturen naar [email protected]
  • Op vrijdag 19 maart is het Besturenboekje 2020-2021 gepubliceerd, waarin alle informatie over een bestuursjaar beschreven staat inclusief de ervaringen en tips van de huidige bestuursleden.
  • Op maandag 22 maart vanaf 19.00 uur vond de open bestuursvergadering plaats.
  • Op vrijdag 26 maart is de besturenquiz gepubliceerd. Door het invullen van deze quiz kun je erachter komen welke functie het best bij jou past.
  • In week 9, 10 en 11 hebben de huidige bestuursleden de Instagram- en Facebookstory’s overgenomen voor een dag om een dag in hun leven te laten zien. Deze stories zijn geplaatst in de vastgezette highlight ‘Bestuurswerving’ op Instagram.
  • Op dinsdag 4 mei zal een informatiebijeenkomst georganiseerd worden met oud-bestuurders, om nog meer informatie te kunnen geven over een (COVID-19 vrij) bestuursjaar

De deadline voor het solliciteren staat op vrijdag 7 mei om 23.59 uur. Als je wil solliciteren, moet je een sollicitatiebrief van ongeveer één a twee a4-tjes schrijven. Het inleveren van je sollicitatiebrief en CV kan tot en met vrijdag 7 mei. In je sollicitatiebrief is het belangrijk om te noemen op welke functies je wil solliciteren, dus de functies van je eerste en tweede keuze. Natuurlijk zijn we ook benieuwd waarom jij geschikt bent voor een bestuursjaar bij Postelein, wat je sterke punten zijn, maar ook wat je leerpunten voor een bestuursjaar zullen zijn. We zullen de brieven en CV’s samen met de sollicitatiecommissie beoordelen. Daarna zullen sollicitatiegesprekken plaatsvinden, waarbij de huidige voorzitter en het bestuurslid van de eerste functie waarop gesolliciteerd wordt aanwezig zijn. Daarnaast zal er ook een lid van de Raad van Advies en een extern persoon aanwezig zijn. De sollicitatiecommissie helpt ons met de sollicitatieprocedure door een advies uit te brengen over het 27e bestuur van Postelein.

We willen je heel veel succes wensen met het verdiepen in een bestuursjaar bij Postelein en we staan altijd klaar om je te helpen met het maken van een keuze! We kunnen ons voorstellen dat het nu wat lastiger is om ons aan te spreken op activiteiten, maar het is altijd mogelijk om ons een berichtje te sturen via Whatsapp of andere sociale mediakanalen of om een mailtje te sturen naar [email protected]! Houd daarnaast onze Instagram- en Facebookpagina in de gaten om meer informatie te verkrijgen!

 

Liefs,

Het 26e bestuur der studievereniging Postelein

Femke, Sanne, Nienke, Anne, Luanne en Imke